Egy kedves Ügyfelem találta címben szereplő hírt melynek eredetijét itt olvashatjátok.

…és feltette az örök kérdést: „Ez érint minket?”

Az alábbiakban találod a válaszomat:

A válasz röviden:
Az általam optimalizált oldalakat nem érinti, mivel csak olyan eszközöket használok amik tökéletesen megfelelnek a legszigorúbb keresőrobotok „elvárásainak” is.

A válasz hosszabban:
Első blikkre azt gondoltam, hogy csak elrettentésnek szánta ezt a bejelentést a Google és a Bing, mert ha ez eredeti angol oldalon lévő audio fileba belehallgattok akkor ott a Binget is képviseli egy ember. Szóval kicsit hosszabban hallgatva az eszmefuttatást már nem vagyok olyan biztos benne, hogy semmit nem fognak tenni, de a kereső algoritmust mindig is finomítgatták, így nem meglepő, hogy ebbe az irányba (túloptimalizálás) is lépnek most.

Az igazság az, hogy felesleges emiatt előre izgulni, mivel az algoritmus túloptimalizálásra irányuló kritériumokat úgysem fogják publikálni, ahogy egyébként az algoritmus semelyik másik részét sem.

Így marad az eddigi gyakorlat: figyeljük, hogy milyen változások történnek a keresési eredményekben és ebből megpróbáljuk kitalálni, hogyan lehet tovább finomítani a honlapunkat, hogy az továbbra is tessen Google-nek.