avagy milyen kérdésekkel szembesülsz addig, amíg valóban pénzt kezd termelni a honlapod

Az első lépések

Gyuri bá: Van ez a zInternet ahová oda lehet tenni egy leírást, meg képeket a cégemről.Hallottál már róla?
Pista bá: Hogyne hallottam vóna. A fiam, a Józsi is csinál ilyen holnapokat, vagy miket.Szóljak neki? Neked olcsón megcsinálja.
Gyuri bá: Persze, szólj neki!

Józsi, hipp-hopp (1-2 hónap alatt) elkészíti a honlapot, persze baromi olcsón, de eltelik 1 év, és Gyuri bá rájön, hogy történtek ám változások a cége életében és frissíteni kellene a honlapot. 1 gond van csak, hogy Józsi időközben elköltözött otthonról és nem is akar már ilyesmivel foglalkozni.

Mit tesz Gyuri bá?

A második szakasz

Elkezd kérdezősködni az ismerősök körében, hogy nem tudnak-e valakit aki tudna segíteni a baján. Újgazdag szomszédja végül ad neki egy telefonszámot, ahol ő csináltatta modell felesége pörgő-zörgő, csillogó honlapját, ami a legújabb technológiával Flash programmal készült. Kiderül, hogy a szám egy frissen végzett ifjúhoz vezet, aki szintén hasonló körökben mozog, mint ajánlója, így a külcsín neki is a legfontosabb kritérium.

A srác egyértelműen kijelenti Gyuri bának, hogy ő márpedig nem fogja azt a gányolt, és különben is tökéletesen elavult honlapot frissíteni, ami most van. Helyette felajánlja, hogy készít egy gyönyörű pörgő-zörgő, csillogó honlapot.

Gyuri bátyót elvarázsolta a látvány, ám cseppet hókon ütötte a potom 250 000 Ft-os honlapkészítési összeg, de – hogy ne maradjon szégyenben szomszédja előtt – megrendeli azt.

Ismét eltelik 2 hónap mire elkészül a remekmű. Drága volt, de megérte – gondolta Gyuri bá -, de nemsokára kiderült, hogy mégsem olyan tökéletes ez a megoldás sem.

Fél év telt el az immáron második számú, ámde gyönyörűséges honlap létrejötte óta, és Gyuri bában ismét megfogalmazódott a szándék, hogy újabb információkat kellene feltölteni vállalkozásáról. Gyuri bá időközben megtanulta használni a számítógépet is – ugyan nem profi szinten, de a szövegszerkesztés már nem okozott gondot neki. El is küldte az újdonságokat a honlap készítőjének, akitől válaszlevélben csupán annyi érkezett, hogy a frissítés munkadíja 70 000 Ft.

Büszke honlap tulajunk ekkor megint megbotránkozott, de nyelt egyet és megrendelte a munkát, de amikor a következő hónapban is hasonló nagyságú számlát kapott, betelt a pohár.

Harmadik szint – a felegyenesedés

Megfogalmazódott benne a kérdés:

Hogyan tudnám én szerkeszteni a honlapomat?

Rájött, hogy ismét új honlapot kell készíttetnie, olyat, amely már adminisztrációs felülettel is rendelkezik. Az öröm az ürömben, hogy ezt olcsóbban megúszta, mint az előző próbálkozást. Igaz, hogy a honlapon keresztbe, ki-beúszó flikk-flakkoktól meg kellett válnia, de azért némi animáció megmaradt a honlap fejlécében.

Gyuri bának így már lehetősége volt folyamatosan frissítenie a honlapját, és ez többé nem került neki plusz pénzbe.

Boldog volt… mindaddig, amíg nem szembesült azzal a problémával, amivel „evolúciójának” legelején kellett volna:

Kik és hogyan találnak rá a honlapomra?

A siker titka – keresőoptimalizálás

Ahhoz, hogy olyanok is rátaláljanak a honlapjára az Interneten, akik nem ismerik a cégét, és nem pl. a cége nevét ütik be a Google keresőablakába, szüksége van a keresőoptimalizálás erejére.

A keresőoptimalizálás segítségével Gyuri bá elérte, hogy arra a néhány (2-3) szóra, ami a leginkább jellemző az ő tevékenységére, az első 10 találat közé – azaz az első oldalra – kerüljön a Google találati listájában.

Gyuri bá gyorsan megtapasztalta az elsők között szereplés jótékony hatását, ugyanis 2 hónappal a keresőoptimalizálás után 3-szorosára nőtt a munkáinak száma, fél év elteltével

pedig már megrendeléseinek 80%-a érkezett a honlapján keresztül.

Biztos kíváncsi vagy, hogy mivel foglalkozik Gyuri bá?!

Asztalos

…és a mai napig az elsők között szerepel a honlapja „fa nyílászáró” és „fa konyhabútor” kifejezésekre. (Konkrét címet sajnos nem adhatok meg, ugyanis nem kívánok ujjat húzni az előző cégemmel, ahol még alkalmazottként optimalizáltam az oldalt.)

Ha szeretnél többet tudni a keresőoptimalizálás részleteiről kattints ide és iratkozz fel az INGYENES „21 napos látogatottság növelő tanfolyam”-ra!

További sikeres egyedfejlődést kívánok minden boldog honlap tulajdonosnak!