Vajon tényleg annyit tudsz az optimalizálásról, mint gondolod?

Töltsd ki ezt a 35 kérdésből álló keresőoptimalizálás kvízt és tudd meg, hogy állsz!

———————————————————————————————————-

A következők közül melyik az a terület ahol a legkevésbé fontos, hogy szerepeltesd a kulcsszava(i)dat?


Az alábbiak közül melyik a legjobb URL struktúra (mind a keresők mind az emberek esetében)?


Más honlapokra linkelés esetén, jó stratégia a találati listában elfoglalt helyünk javítására, ha azt a kiválasztott kulcsszót - melyre mi is szeretnénk előre jutni - használjuk link feliratként. Például, ha a "csokoládés palacsinta" kifejezésre szeretnénk előre kerülni, akkor ezzel a szöveggel ellátott link feliratot kell használnunk, egy másik domain néven lévő honlapra hivatkozáskor.Melyik a legjobb módja a keresőrobotok arra irányuló ösztönzésének, hogy minél többször látogassák és indexlejék a honlapodat/oldaladat?


Az alábbiak közül, melyik technika elfogadott és egyben működőképes a keresőkből érkező forgalom és pozíció javítására?


Melyik a legkevésbé fontos kritérium az alábbiak közül, mely a honlapodra/oldaladra mutató link értékének megbecsülésében segítségedre lehet?


Hogyan segít a Meta Description tag a keresőoptimalizálásban?

A következő tartalom típusok közül melyik olvassák a legkönnyebben a vezető kereső programok (Google, Yahoo!, MSN/Bing)?


Melyik forrást tartjuk a legjobbnak konkurenciánk link adatainak elemzéséhez?


Az alábbi honlap elemek közül melyik gátolja leginkább a kereső programokat, a honlap bejárásában/olvasásában?


Mi az általánosan elfogadott különbség a keresőoptimalizálás és a keresőmarketing között?Az alábbiak közül melyik NEM különösen fontos tényező a honlap helyezésének javításához?


Amikor egy "lapos szerkezetű" oldalt készítünk, mit kell minimalizálnunk?


Mit ábrázolnuk az alábbi diagrammal a keresőoptimalizálás esetében?

keresooptimalizalas-kviz-long-tail


Az alábbiak közül melyik NEM a legjobb mód, magas minőségű title tag-ek létrehozására?

Az alábbi karakter számokból, melyiket kell választanod a title tag esetében, ha azt szeretnéd, hogy a fő keresők a teljes szöveget megjelenítsék a találati listájukban?


A PageRank-et azért hívják így, mert Larry Page alkotta meg, nem pedig azért, mert oldalakat rank-el, azaz rangsorol.A honlapod azon oldala, mely "sitemap"-ként üzemel, azaz a honlapodon belüli oldalakra mutat egy listaszerű rendezett formában fontos, mert...

Miért jobbak az abszolút hivatkozások (http://www.azenhonlapom.hu/kategoriam), mint a relatív URL-ek ("/kategoriam") a honlapon belüli linkelésre?


Hogyan tudod elkerülni a tartalom duplikációs problémát, melyet gyakran okoznak az oldalszámos oldalak (ahol a tartalom lefelé és oldalról oldalra tolódik az oldalon/honlapon. Ilyen jelenség látható híroldalakon, több oldalas cikkeken, valamint blogokban.)

Ha frissíted a honlapod URL struktúráját, mert szeretnél például egy újabb megjelenést adni a honlapodnak, mit kell tenned a régi URL-ekkel?


Ha a domain-ed alatt több oldalad is ugyanarra a kulcsszóra céloz, melyik a legjobb megoldás, hogy elkerüld a kulcsszó kannibalizmust?

Melyik domain végződést tekintik leginkább megbízhatónak és tekintélyesnek a kereső motorok?


Egy honlap nyitólapjára mutató magas minősítésű linkek hozzájárulnak az azonos domain-en lévő aloldalak helyezésének javításához is.Mi a megfelelő angol kifejezés arra, ha egy URL-en más tartalmat jelenítünk meg a kereső robotoknak és mást az embereknek?


Melyik HTTP szerver válaszkód jelenti, hogy a fájl nem található (nem létezik)?


Ha spam jellegű honlapok vagy blogok kezdenek linkelni a Te honlapodra, vajon milyen hatással lesz ez a kereső programokban elfoglalt helyezésedre?

Egy 3-as PageRank értékű aloldalról érkező link, mely egy nagyon erős és megbízható domain -en található, könnyen lehet, hogy értékesebb, mint egy 4-es PageRank értékű aloldalról - ám gyengébb domain -nel rendelkező - link.Mi az a legnagyobb oldal méret, melyet még indexel a Google kereső pók?

Valóban általánosan elfogadott, hogy egy honlap tartalma megjelenhet a www-s és a nem-www-s URL-eken?Az alábbiak közül melyik HTTP szerver kód jelenti azt, hogy egy oldal ideiglenesen lett áthelyezve és a régi helyére mutató linkek befolyása nem lesz továbbítva az új URL-re?


Ezek közül melyik legkevésbé valószínű, hogy - a célzott kulcsszó / kifejezés esetében - rangsorolási problémákat okoz a Google-ben?


Mi az előnye annak, ha bepakolod az összes fontos kulcsszavadat a Meta Keywords tag -be?


Az alábbiak közül a kereső motorok, melyik link építési stratégiát támogatják hallgatólagosan?


Az alábbiak közül melyik HTTP szerver kód jelenti azt, hogy egy oldal véglegesen lett áthelyezve és a régi helyére mutató linkek befolyása továbbítva lesz az új URL-re?